Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шкода громаді на понад пів мільйона гривень – у зловживанні підозрюють керівницю управління освіти Кропивницької міськради

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Кропивницької окружної прокуратури повідомлено про підозру начальнику управління освіти Кропивницької міської ради та працівнику бухгалтерії цього управління.

Їм інкриміновано зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрювані діяли у змові та в інтересах приватної структури – постачальника електроенергії. Вони включили до оплати та за кошти місцевого бюджету оплатили електроенергію, яка фактично не була спожита освітніми закладами міста.

Внаслідок зловживання службовим становищем посадовців міськради інтересам громади завдано шкоду в розмірі майже 600 тис грн, що підтверджено висновком відповідної експертизи.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування здійснює Кропивницьке РУП ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.