Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Скопіював та передав зацікавленій особі інформацію з баз даних про 144 суб’єкти господарювання – на Сумщині судитимуть податківця

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з підрозділів Головного управління Державної податкової служби у Сумській області за фактом несанкціонованого копіювання інформації та її розповсюдженні (ч. 2 ст. 362 та ч. 1 ст. 361-2 КК України).

Слідством встановлено, що, маючи доступ до інформаційної комунікаційної системи Державної податкової служби України, податківець здійснював несанкціоноване копіювання інформації. 

Правоохоронці задокументували, як він шляхом введення персонального ідентифікатора заходив до реєстру та вибирав дані щодо фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання. Усього відомого про збір даних щодо 144 підприємств, зареєстрованих у різних куточках України. Це не було викликано службовою необхідністю та не пов’язано із виконанням його посадових обов’язків. 

Несанкціоновано скопійовані файли податківець за допомогою одного з месенджерів передавав особам, які не мають права доступу до неї.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Сумській області у взаємодії зі співробітниками Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.