Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі смертельними наслідками — двом співробітникам харківського СІЗО повідомлено про підозру (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою повідомлено про підозру двом службовим особам державної установи «Харківський слідчий ізолятор» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, молодший інспектор та старший по корпусу ДУ «Харківський слідчий ізолятор», неналежно ставлячись до своїх службових обов’язків, порушили вимоги Інструкції із забезпечення режиму в СІЗО, яка передбачає роздільне тримання осіб, взятих під варту, та засуджених осіб. Підозрювані не провели ранкову перевірку ув’язнених і засуджених, не здійснили належного приймання-здачі чергування і не забезпечили проведення технічного огляду камери під час перевірки.


У грудні 2020 року між ув’язненим та засудженим, які в порушення вимог Інструкції трималися в одній камері, стався конфлікт. Чоловік, засуджений за вчинення грабежу, перебував у стані алкогольного сп’яніння і висловив своє неприязливе ставлення до ув’язненого, який перебував під вартою за підозрою у вчиненні умисного вбивства. При цьому ув’язнений потребував посиленого нагляду за психічним станом здоров’я. У ході конфлікту ув’язнений наніс засудженому тілесні ушкодження, що спричинило його смерть.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташоваим в м. Полтаві, та Управлінням Служби безпеки України в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури