Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі збитками 7,9 млн грн на закупівлі спецтехніки – підозрюють керівника управління ЖКГ Чернігівської міськради

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, депутату Чернігівської обласної ради у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, посадовець під час проведення процедури закупівлі підпорядкованим комунальним підприємством не забезпечив належне дослідження ринкової вартості спеціальної техніки. У результаті службової недбалості керівника за бюджетні кошти придбано 4 самоскиди за значно завищеними цінами. Такими діями Чернігівській міській територіальній громаді спричинено шкоду у розмірі 7,9 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонення від посади.

Щодо решти службових осіб комунального підприємства, у діях яких є ознаки розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України), яке підслідне НАБУ, матеріали кримінального провадження за запитом заступника Генерального прокурора скеровуються до САП.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.