Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі збитками на 2,3 млн грн – підозрюється колишній очільник комунального підприємства Львівщини

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури Львівської області повідомлено про підозру колишньому директору одного із комунальних підприємств Яворівщини за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, посадовець уклав договір з однією зі львівських фірм про закупівлю 9 000 тонн щебеню. Після чого з тим же підприємством уклав договір зберігання цього ж щебеню на понад 5 млн грн. Потім він підписав акт прийому-передачі матеріальних цінностей та перерахував кошти на рахунок постачальника.

Однак, ексдиректор не перевірив на складі товариства наявність закупленого та поставленого товару згідно вищевказаного договору. При цьому реально щебеню було поставлено лише 5 000 тонн.

Внаслідок службової недбалості підозрюваного державі завдано збитків на загальну суму понад 2, 3 млн грн.

Слідчі дії тривають. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.