Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі збитками у понад 8 млн грн – підозрюють посадовця Укрзалізниці

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва посадовій особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2019 році у структурному підрозділі «Служба локомотивного господарства» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» вирішувалося питання з капітального ремонту обладнання рейкових автобусів PESA. Головний інженер служби локомотивного господарства, будучи обізнаним про загальну вартість цих робіт, а також про процедуру здійснення державних закупівель, умисно роздробив предмет закупівлі та в подальшому уклав із підприємством договір на надання послуг з капітального ремонту обладнання рейкових автобусів PESA за значно завищеними цінами. Внаслідок таких дій ПАТ «Укрзалізниця» заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 8 млн грн.

На даний час готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється СВ Печерського управління поліції ГУ Нацполіції у місті Києві.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури