Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі збитками в 10,6 млн грн – на Сумщині повідомлено про підозру колишньому працівнику агролісогосподарського підприємства

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Сумської обласної прокуратури вже колишньому головному лісничому дочірнього агролісогосподарського підприємства «Недригайлівський агролісгосп» повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, проведення суцільної рубки головного користування на площі понад 1 га однією лісосікою вимагає проведення оцінки впливу на довкілля. Щоб уникнути цієї процедури підозрюваний вирішив розділити ділянку площею 1,8 га на дві частини, щоб площа кожної із них не перевищувала 1 га. 

При цьому він не дотримався нормативно визначеної мінімальної відстані між двома рубками. Відвівши у рубку дві ділянки із порушенням таких вимог, він склав та подав до Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства два пакети документів на кожну ділянку окремо. На підставі цих документів у січні 2022 року головний лісничий отримав лісорубний квиток та організував поруб дерев.

Відповідно до висновку експертів, внаслідок незаконної порубки 647 дерев навколишньому природному середовищу спричинена шкода на понад 10,6 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням Служби безпеки України в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.