Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині до 15 та 13 років ув’язнення засуджено двох чоловіків за вбивство та розбій

За публічного обвинувачення прокурорів Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області суд визнав винними двох чоловіків в умисному вбивстві та розбої (п. 6, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України).

Їх засуджено до 15 та 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що у листопаді 2021 року засуджені, перебуваючи під дією алкоголю та наркотиків, увірвалися до квартири товариша у м. Шепетівка. Попередньо у розмові зі знайомим вони дізнались, що його матір отримала пенсію. Змовилися між собою заволодіти коштами та дочекалися вечора для реалізації плану.

Чоловіки сильно побили потерпілого та його співмешканку, вимагаючи сказати, де знаходяться гроші. Не дізнавшись цієї інформації, вони декілька разів вдарили господаря будинку ножем в стегно.

У квартирі перебувала й літня матір потерпілого, яка погано бачила. Засуджені вдарили її кулаком в обличчя, погрожували ножем і змушували повідомити про заощадження.

Коштів засуджені так і не знайшли. Забрали два мобільних телефони та втекли.

Від отриманого ножового поранення господар будинку помер.

Правоохоронці затримали вбивць за декілька годин. Ними виявилися двоє місцевих жителів, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за грабежі і розбої.