Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Спеціалісти новостворених регіональних відділів Координаційного центру потерпілих і свідків пройшли вступне навчання

У Києві відбувся навчальний інтенсив для координаторів відділів організації підтримки потерпілих і свідків воєнних злочинів, створених у дев’яти регіонах України.

Такі підрозділи розпочинають роботу на базі Київської, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської обласних прокуратурах, а також в Луганській і Донецькій обласних прокуратурах з дислокацією у місті Дніпро. Вони входять до структури Координаційного центру потерпілих і свідків при Офісі Генерального прокурора.

Упродовж дев’яти днів регіональні координатори поглиблювали свої знання в розслідуванні воєнних злочинів, наданні правової та психологічної допомоги, а також у питаннях соціального супроводу.

Під час навчання прокурори Офісу Генпрокурора, адвокати, що представляють потерпілих, експерти національних та міжнародних організацій розглянули разом з учасниками низку ключових тем:

Окрім теоретичних знань, учасники навчального інтенсиву мали можливість відпрацювати практичні навички через симуляційні вправи, моделюючи практичні ситуації, що можуть виникнути в роботі. Навчання було орієнтоване на потреби потерпілих і свідків, з особливим акцентом на їхній захист і підтримку.

Проєкт для спеціалістів Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків воєнних злочинів реалізується Благодійним фондом «НАВКОЛО» за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.