Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпраця з окупантами - на Миколаївщині селищному голові та депутату селищної ради повідомлено про підозру у держзраді

За дорученням керівника Миколаївської обласної прокуратури Первомайському селищному голові та депутату Первомайської селищної ради Миколаївського району повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час окупації російськими військами смт Первомайське та с Білозірка у березні 2022 року представники органів місцевого самоврядування добровільно перейшли на бік ворога.

Селищний голова закликав місцевих жителів не чинити збройного опору збройним силам РФ, забороняв спорудження блокпосту біля в’їзду до смт Первомайське та організував розміщення окупантів в приміщенні Білозірської школи.

А його спільник - депутат селищної ради розмістив окупантів у приміщенні школи у смт Первомайське, забезпечив їх водою та електрогенератором.

Обох чоловіків затримано. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Миколаївській області за оперативного супроводу співробітників управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області.