Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпраця з окупантами – судитимуть псведостаросту села у Бучанському районі

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київщини за фактами вчинення публічних закликів до співпраці зі збройними формуваннями держави-агресора та поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений в умовах воєнного стану наприкінці лютого 2022 року прийняв пропозицію представників збройних сил РФ та був проголошений ними старостою одного з сіл Бучанського району Київської області.

У подальшому він неодноразово публічно закликав жителів села до співпраці зі збройними силами держави-агресора. Чоловік неодноразово надавав російським військовослужбовцям інформацію про розташування особового складу Збройних Сил України та територіальної оборони. 

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.