Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпраця з розвідкою спецслужб РФ – харків’янину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури харків’янину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік з лютого по квітень 2022 року через заборонену в Україні російську соцмережу передавав агентам розвідки спецслужб РФ координати адміністративних будівель та інших об’єкті в Харкові, а також дані про місця дислокації ЗСУ. У подальшому за цими координатами окупанти обстрілювали місто.

В ході санкціонованого обшуку в помешканні підозрюваного виявлено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами таємної переписки з представником спецслужб РФ.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.