Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпрацює з окупантами – підозрюють власника української фірми з Луганщини

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру власнику українського товариства за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи власником та директором української фірми, яка займається вирощуванням та торгівлею зерном, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, пішов на співпрацю з ворогом.

Отримавши громадянство рф, у листопаді 2022 року він перереєстрував товариство у так званих «органах юстиції лнр» та призначив себе на посаду «директора ООО».

Надалі він продовжив здійснювати господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території.

У межах слідства за клопотанням прокуратури банківські рахунки товариства та підозрюваного арештовано, а кошти розміщені на них у розмірі близько 500 млн грн передано на користь Збройних Сил України.

Оскільки підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області, прокуратурою вживаються заходи для здійснення спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УП в метрополітені ГУНП у м. Києві за матеріалами Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.