Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпрацював з російськими окупантами та сприяв вивезенню награбованого українського зерна – херсонському фермеру повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури автономії фермеру з села Інгулець Херсонської області заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

За даними слідства, фермер, який займався вирощуванням зернових, бобових й олійних культур, після початку повномасштабного вторгнення та окупації рф частини Херсонської області добровільно почав допомагати збройним силам ворога.

Аграрій розмістив російських окупантів у приміщеннях свого підприємства, забезпечував їх харчуванням та допомагав облаштовувати ворожі блокпости.

Підозрюваний, використовуючи власну та окупаційну вантажну техніку, організував завезення награбованого українського зерна на територію свого підприємства, його зберігання та подальше вивезення до окупованого Криму.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.