Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпрацював з ворогом та виправдував агресію рф – судитимуть пілота української авіакомпанії

За процесуального керівництва прокуратури автономії до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього диспетчера окупаційної «Кримаеронавігації».

Йому інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон та виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, (ч. 2 ст. 332, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідство встановило, що на момент окупації півострова громадянин України обіймав посаду диспетчера регіонального структурного підрозділу «Кримаерорух» та почав співпрацювати з ворогом.

Обвинувачений здійснював диспетчерське обслуговування та контроль руху літаків з рф на територію півострова та у зворотному напрямку вже у російській «Кримаеронавігації». Таким чином він сприяв незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Пізніше чоловік вирішив переїхати на материкову частину та працевлаштувався до однієї з українських авіакомпаній на посаду пілота.

Після повномасштабного вторгнення рф обвинувачений почав активно підтримувати та виправдовувати збройну агресію. Через власні акаунти у заборонених російських соцмережах він звеличував «подвиги» російської армії, розповсюджував наративи російської пропаганди та сподівався на окупацію більшої частини України, включно зі столицею.

Правоохоронці затримали обвинуваченого на Київщині.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі за оперативного супроводу ГУ «І» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.