Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співробітнику окупаційної «міліції» на Луганщині повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру молодшому інспектору групи реагування Управління поліції охорони в Луганській області за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, колишній працівник Управління поліції охорони залишився на тимчасово окупованій території Луганської області. Порушуючи присягу працівника поліції, він добровільно обійняв псевдопосаду дільничого інспектора у незаконному правоохоронному органі «Старобельский районный отдел внутренних дел министерства внутренних дел луганской народной республики», створеному на тимчасово окупованій території України.

Перебуваючи на псевдопосаді, підозрюваний протиправно виконував поліцейські функції, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної влади російської федерації та так званої лнр. Крім того, за час виконання своїх обов’язків він отримав грошову винагороду в національній валюті рф.

Досудове розслідування здійснюється слідчими П’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернігові) територіального управління ДБР у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.