Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Справа танкера «Delfi»: колишнього капітана порту «Південний» підозрюють у службовій недбалості (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Приморської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому капітану порту «Південний» у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, колишній капітан порту «Південний» з 2 по 22 листопада 2019 року не вжив необхідних та передбачених законом заходів і належним чином не оцінив загрозу виникнення надзвичайної ситуації у вигляді дрейфу неконтрольованого технічно несправного судна «Delfi». Танкер без належних документів та з меншою за необхідну кількістю екіпажу, перетнув державний кордон України в зоні його відповідальності.

Внаслідок цього, під час шторму 22 листопада 2019 року вантажний танкер в акваторії порту «Південний» зірвався якоря та, дрейфуючи, сів на мілину поблизу одеського пляжу «Дельфін».

Розмір заподіяних збитків ДП «Адміністрація морських портів України» за період проведення аварійно-рятувальних робіт з локалізації та ліквідації аварії, в тому числі розливу нафтопродуктів і забруднюючих речовин з судна «Delfi», становить понад 7 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції №5 окружного районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.