Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Справи Майдану: Колишньому Президенту України повідомлено про підозру у підбурюванні до вчинення дезертирства

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора 9 лютого 2022 року повідомлено про підозру колишньому Президенту України у підбурюванні до вчинення дезертирства (ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 408 КК України).

За даними слідства, 23 лютого 2014 року колишній Президент України, перебуваючи на території однієї з військових частин Чорноморського флоту Російської Федерації у Гагарінському районі міста Севастополя, підбурював військовослужбовців Управління державної охорони України, які безпосередньо виконували завдання по забезпеченню його особистої безпеки, до вчинення дезертирства.

В результаті таких дій експрезидента України, колишній заступник начальника Управління державної охорони України – начальник Служби безпеки Президента України ухилився від подальшого проходження військової служби та виїхав до Російської Федерації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.