Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяє підготовці добровольців для формування так званих «кадирівських» підрозділів – повідомлено про підозру керівнику Російського університету спецназу

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора керівнику Російського університету спецназу повідомлено про підозру у пособництві у веденні агресивної війни (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи керівником спеціалізованого закладу, за дорученням голови чеченської республіки рф з липня 2022 року забезпечує проведення військової, у тому числі вогневої, тактичної, медичної підготовки добровольців для формування так званих «кадирівських» підрозділів. 

Встановлено, що на базі Російського університету спецназу в м. Гудермес чеченської республіки під керівництвом підозрюваного підготовлено більше 16 тисяч добровольців, які в подальшому у складі військових підрозділів «Північ-Ахмат», «Південь-Ахмат», «Захід-Ахмат», «Схід-Ахмат, «Ахмат-Росія», «Ахмат-Чечня», так званого спецназу «Ахмат», підрозділів росгвардії по чеченській республіці брали участь у здійсненні військової агресії проти України.

Під час його керівництва університетом налагоджено складання, випуск та передачу FPV-дронів до згаданих військових підрозділів, а також забезпечено навчання зовнішніх пілотів FPV-дронів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління Служби безпеки України.