Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяли незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон – викрито трьох чернігівців та громадянина Молдови

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури трьом мешканцям м. Чернігова та громадянину Молдови повідомлено про підозру за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України та за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані під час дії воєнного стану організували схему незаконного переправлення через державний кордон України військовозобов’язаних чоловіків шляхом виготовлення підроблених документів, які надають право виїзду за кордон.

Місцеві мешканці також давали зацікавленим у незаконному виїзді особам поради та вказівки, як перетнути кордон.

Упродовж січня-травня 2023 року підозрювані за понад 9 тис дол США організували виготовлення і надання чоловіку, який бажав залишити територію України, документів, які надають право безперешкодного виїзду за кордон.

Підозрюваних затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на їх майно.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється Управлінням СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.