Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяли ухиленню від сплати податків компанією-експортером на 13 млн грн – повідомлено про підозру службовим особам Одеської митниці

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру двом чинним та трьом колишнім службовим особам Одеської митниці у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Директора компанії-експортера підозрюють в ухиленні від сплати податків та службовому підробленні (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, службові особи Одеської митниці з жовтня 2022 року по лютий 2023 року на підставі документів, які містили неправдиві відомості, видали компанії-експортеру соняшникових культур сертифікати щодо походження сільськогосподарської продукції.

В подальшому ці сертифікати були використані директором компанії для того, щоб безперешкодно вивезти сільськогосподарську продукцію та ухилитись від сплати податків, зменшивши експортне мито.

Такими діями підозрюваних державному бюджету завдано понад 13 млн грн збитків.

Проведено ряд обшуків за місцем проживання та роботи підозрюваних. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та відсторонення діючих службових осіб від посад.

Досудове розслідування здійснюється детективами Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.