Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяли ухилянту за 10500 дол США, підробивши свідоцтва про народження 2 дітей – судитимуть двох осіб

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 2 осіб за фактами незаконного переправлення особи через державний кордон України та пособництва у підробленні офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені пообіцяли військовозобов’язаному – батьку 1 дитини виготовити ще 2 свідоцтва про народження дітей, що дало б йому змогу безперешкодно перетнути кордон, як багатодітному батькові.

Свої послуги вони оцінили у 10 500 доларів США. Ухилянт передав їм кошти й отримав обіцяні фальшиві свідоцтва через сервіс доставки.

Проте під час перевірки документів на контрольно-пропускному пункті «Порубне» прикордонники виявили підробку свідоцтв та затримали військовозобов’язаного. Він розповів правоохоронцям про осіб, які сприяли йому у перетині державного кордону України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.