Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяли в отриманні довідок про непридатність до служби - викрито двох осіб на Прикарпатті, серед яких депутат райради

За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру двом особам у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, депутат Калуської районної ради та житель міста Болехів за попередньою змовою сприяли військовозобов’язаному в отриманні фіктивного тимчасового посвідчення. На підставі отриманих документів громадянин визнавався тимчасово непридатним до військової служби за станом здоров’я. А також отримував право перетнути державний кордон та виїхати за межі України.

Свої послуги підозрювані оцінили у 7 тис доларів США.

Депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України під час передачі фіктивних документів та отримання другої частини грошей у сумі 5 тис доларів США.

На даний підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом застави. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області за оперативного супроводу Івано-Франківського управління ДВБ НП України та ДВКР СБУ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.