Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяння окупації Криму – підозрюється учасник незаконного збройного формування

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру особі за фактом участі у непередбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, підозрюваний - мешканець м. Сімферополя на початку лютого 2014 року добровільно вступив до незаконного збройного формування «Самооборона Криму». У подальшому спільно з іншими «самооборонівцями» він здійснював патрулювання вулиць м. Сімферополь та брав участь у затриманні проукраїнськи налаштованих мешканців півострова. Також учасник НЗФ залучався до охорони будівель Державної прикордонної служби України та Головного управління Служби безпеки України в АР Крим, які були незаконно захоплені російськими військовими.

Пізніше «самооборонівець» співпрацював з окупаційними «правоохоронними органами», беручи участь у проведенні незаконних процесуальних дій під час обшуків та затримань українських громадян на півострові. 

За свою активну допомогу під час окупації півострова підозрюваний отримав посвідчення «Дружинника» та «Народного ополчення Республіки Крим», згодом отримав ряд нагород від окупаційної влади півострова: «За захист Криму», «Учасник кримської весни», медаль «За заслуги перед Вітчизною 2 ступеню» та інші.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше його було викрито на контрольному пункті в’їзду/виїзду «Каланчак».

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі.

За матеріалами прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя