Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяння окупації Криму – судитимуть «самооборонівця»

Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, обвинувачений у лютому 2014 року вступив до незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Спільно з іншими «самооборонівцями» обвинувачений брав участь у затриманні проукраїнськи налаштованих кримчан під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року. Після встановлення ефективного контролю держави-окупанта на території півострова продовжив свою протиправну діяльність у складі «Самооборони Криму». За свою участь у функціонуванні збройного формування обвинувачений отримував грошову винагороду, а також наказом «військового комісара Республіки Крим» нагороджений медаллю Міністерства оборони РФ «За повернення Криму».

Правоохоронці викрили громадянина на території Херсонської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі.

За матеріалами прокуратури АР Крим та м. Севастополя