Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяння окупації півострова – судитимуть колишню суддю Апеляційного суду АР Крим

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої судді Апеляційного суду АР Крим за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2014 році після окупації півострова обвинувачена зрадила присязі на вірність народу України та перейшла на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта, зайнявши посаду заступника голови так званого «Євпаторійського міського суду Республіки Крим». Вона брала безпосередню участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів, сприяючи таким чином окупації півострова. Також обвинувачена надавала допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.