Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяння військовозобов’язаним громадянам України у незаконному перетині держкордону – на Буковині іноземецю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру іноземцю в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, громадянин Республіки Молдова, який має посвідку на тимчасове проживання в Україні, намагався незаконно провести через держкордон поза пунктами пропуску двох військовозобов’язаних українців віком 50 та 52 роки. Свої послуги оцінив у 8 тис доларів США.

9 березня 2022 року підозрюваний забезпечив перевезення громадян до ділянки державного кордону України у напрямку Республіки Молдова між населеними пунктами м. Сокиряни та с. Гвіздівці Дністровського району Чернівецької області. У пішому порядку повів їх через лісосмугу в напрямку лінії розмежування держкордону. Чоловіки були викриті військовослужбовцями відділу прикордонної служби «Сокиряни».

Наразі вирішується питання щодо обрання організатору незаконного перетину держкордону запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області.