Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяв тютюновій контрабанді на Закарпатті – прикордоннику повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрито та повідомлено про підозру начальнику підрозділу одного із прикордонних відділів ДПСУ за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за грошову винагороду надавав жителю Берегівського району службову інформацію про охорону державного кордону, зокрема про відсутність прикордонних патрулів.

Завдяки цій інформації місцевий житель нелегально переміщував тютюнові вироби до Угорщини. За один ящик цигарок підозрюваний отримував орієнтовано 50 доларів США. Правоохоронцями задокументовано декілька таких фактів.

Його затримали в порядку ст. 208 КПК України після одержання 2000 доларів США неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ та Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.