Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяв у налагодженні залізничного сполучення окупованої території Запорізької області з рф – повідомлено про підозру керівнику залізниці в Енергодарі

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури мешканцю Енергодара заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, в березні 2022 року під час окупації Василівського району виконувач обов’язків директора Енергодарської філії ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» добровільно погодився на співпрацю з ворогом. Він надавав допомогу окупантам у створенні відокремленої системи залізничного сполучення на базі підконтрольного йому українського підприємства.

Для цього підозрюваний передав представникам держави-агресора усі матеріальні ресурси, що перебували на його балансі.

Надалі окупаційна влада призначила його керівником так званого «ООО «Энергодарское предприятие промышленного железнодорожного транспорта» з місцем реєстрації у Краснодарському краї.

На цій псевдопосаді підозрюваний продовжив сприяти налагодженню залізничного сполучення окупованої території Запорізької області з країною-агресором для безперешкодного перевезення ворожих вантажів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.