Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Спроба заволодіння 1 млн дол США за вирішення питання щодо будівництва житла для військових – викрито посадовця Міноборони та спільника (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру двом особам, які намагалися заволодіти чужим майном шляхом зловживання довірою, в особливо великих розмірах. Їм інкримінують готування до вчинення шахрайства (ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 190 КК України). 

За даними слідства, керівник одного з регіональних управлінь капітального будівництва Міністерства оборони та його спільник за попередньою змовою мали намір отримати від представника товариства 1 млн дол США нібито під приводом укладення договору на використання земельної ділянки, яка перебуває у користуванні Міноборони, для будівництва на ній житла для військовослужбовців та членів їх сімей.


Правоохоронцями з метою викриття злочинної діяльності проведено обшуки в м. Одеса за місцем проживання підозрюваних та у їх транспортних засобах, а також проведено обшуки в осіб, які можуть бути причетними до цього злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України та оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.