Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Стали співробітниками псевдоправоохоронних органів Старобільська – в колабораціонізмі підозрюються шість осіб

За спільного процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру шістьом громадянам України у колабораційній діяльності, а одному з них ще й у порушенні недоторканості житла (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 162 КК України).

За даними слідства, під час вторгнення військ РФ на територію України троє помічників суддів Старобільського райсуду Луганської області та колишній слідчий прокуратури зайняли посади у так званій «прокуратуре Старобельского района Генпрокуратуры ЛНР». Також мешканець Луганської області обійняв посаду «в. о. прокурора Старобільського району ЛНР» і незаконно проник до житла особи, де з погрозою застосування насильства незаконно провів обшук. Ще один старобільчанин обійняв посаду «працівника Старобільської поліції ЛНР», присягнувши на вірність ворогу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління (з дислокацією у м. Сєвєродонецьк) Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях і слідчі відділу поліції Старобільського районного управління Головного управління Нацполіції в Луганській області.