Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Старшому прокурору відділу генпрокуратури днр» повідомлено про підозру у держзраді та участі в терористичній організації

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора громадянину України повідомлено про підозру в участі у терористичній організації та державній зраді (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1, 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, маючи вищу юридичну освіту, добровільно вступив у терористичну організацію «днр». У 2014 році він був призначений на посаду «старшого прокурора відділу підтримання державного обвинувачення, управління по нагляду за додержанням законів органами військового управління і органами виконавчої влади, що реалізують політику в сфері оборони генеральної прокурори днр».

При цьому підозрюваний особисто підтримував обвинувачення, як прокурор, щодо громадян України та іноземних громадян, які підтримують суверенітет та територіальну цілісність України, а також українських військовополонених і полонених іноземців у так званому «військову трибуналі верховного суду днр» у надуманих злочинах.

Він наполягав на найвищій мірі покарання для них, а також при перегляді рішень домагався збільшення покарання громадянам України, які мають проукраїнську позицію. За позиції підозрюваного так званим «військовим трибуналом верховного суду днр» збільшено строк покарання громадянці України, з 3 років 8 місяців позбавлення волі до 5 років 6 місяців позбавлення волі за надуманими звинуваченнями. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ, за оперативного супроводу УСБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.