Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Став «головлікарем» незаконно створеної окупантами медустанови у Сєвєродонецьку – громадянину повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру місцевому мешканцю, який очолив медичну установу так званої «ЛНР» у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку. Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після захоплення міста збройними силами РФ та військами так званої «ЛНР» завідувач одного з відділень міської лікарні почав співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора. На початку червня 2022 року він добровільно обійняв псевдопосаду «головного лікаря Сєвєродонецької центральної міської багатопрофільної лікарні». Так звана «державна установа» псевдореспубліки підпорядковується фейковому «міністерству охорони здоров’я ЛНР».

Підозрюваний організовує роботу незаконно створеної медичної установи так званої «ЛНР», забезпечує державну політику та нормативно-правове регулювання у сфері охорони здоров’я на тимчасово окупованій території м. Сєвєродонецька та Сєвєродонецького району Луганщини.

Йому загрожує до 10 років ув’язнення

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.