Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Стійкість під час кібервійни»: Дмитро Вербицький виступив на Київському міжнародному форумі з кібербезпеки

Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький взяв участь у Київському міжнародному форумі з кібербезпеки 2024 «Стійкість під час кібервійни».

Захід відбувся у столиці за участі широкого кола політиків, експертів, лідерів думок та представників Державного департаменту США, країн НАТО та ЄС.

Дмитро Вербицький виступив на панельній дискусії «Кібервійна та міжнародне право: сучасні підходи, прогалини та перспективи». Він розповів про виклики, які долає Україна в умовах повномасштабної війни у сфері кібербезпеки. Водночас наголосив: щоб протистояти їм, наша держава адаптується та постійно розвивається.

«Поточні розслідування українських правоохоронців включають кібератаки на енергетичну систему, системи життєзабезпечення цивільного населення, державні установи та медіапростір. Одним із ключових напрямів нашої роботи є дослідження зв’язків між кібератаками та кінетичними атаками», – зазначив заступник Генпрокурора.

Він навів приклади деструктивних, підривних та дезінформаційних кібератак, які відбувались з початку повномасштабного російського вторгнення.

Також акцентував увагу на важливості впровадження міжнародних стандартів для збору доказової бази у розслідуванні кібератак як окремого виду воєнного злочину.

Дмитро Вербицький подякував міжнародним партнерам за підтримку спільних зусиль і рішучу позицію у цьому питанні.

«Ми повністю відкриті та віддані співпраці для забезпечення правопорядку і відновлення справедливості у кіберпросторі», – наголосив він.

У Форумі взяли участь Секретар РНБО України Олексій Данілов, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, Міністр оборони України Рустем Умєров, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, посол США з питань кіберпростору Натаніель Фік, Директор агентства США з питань захисту критичної інфраструктури Йєн Істерлі, директор Об’єднаного центру спільної кібероборони НАТО Марат Ноорма, директор Агенства ЄС з кібербезпеки, представники НАТО та ЄС.