Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Столична прокуратура відстояла в суді повернення державі майнового комплексу стратегічного значення на Чернігівщині

За позовом Київської міської прокуратури державі повернуто цілісний майновий комплекс філії «Хлібної бази № 87» державного підприємства «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» що складається з 33 будівель площею 26 тис кв м.

Незважаючи на особливий правовий режим цього майна та законодавчо встановлену заборону на його відчуження, воно вибуло з державної власності внаслідок укладення у 2018 році незаконного договору купівлі-продажу між Головним управління ДФС у Чернігівській області та приватною структурою.

У подальшому спірне майно перепродано та передано в іпотеку іншим комерційним підприємствам.

Встановивши обставини незаконного вибуття цілісного майнового комплексу, у липні 2019 року прокуратура м. Києва звернулася до Господарського суду Чернігівської області з позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України до Головного управління ДФС у Чернігівській області, ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» та приватних структур про визнання недійсними результатів цільового аукціону, визнання недійсним договору купівлі-продажу, витребування нерухомого майна, визнання недійсним договору іпотеки.

Завдяки активній позиції Київської міської прокуратури апеляційний господарського суду погодився з доводами прокурора та залишив в силі рішення господарського суду Чернігівської області, яким позов Київської міської прокуратури задоволено та спірне нерухоме майно стратегічного значення повернуто у державну власність.

 За матеріалами Київської міської прокуратури