Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Столичні правоохоронці виявили підпільний цех з виробництва спирту та вилучили майже 100 тонн готової продукції

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури в межах кримінального провадження щодо незаконного виготовлення підакцизних товарів припинено діяльність підпільного цеху з виробництва етилового спирту у промислових масштабах (ч. 2 ст. 204 КК України). 

За даними слідства, підпільне виробництво підакцизного товару здійснювалося на території одного з непрацюючих державних спиртзаводів Чернігівщини.

Це підприємство декілька місяців тому позбавили ліцензії на виробництво спирту через серйозні порушення у виробництві. Його потужностями скористалися для виробництва контрафакту.

У ході обшуків вилучено майже 100 тонн контрафактної продукції, яку учасники схеми планували збути на території міста Києва та Чернігівської області. В одному із замаскованих приміщень на території заводу правоохоронці виявили приховану виробничу лінію з незаконного виготовлення етилового спирту та резервуари з готовою продукцією.

Також затримано вантажний автомобіль, який перевозив з цього спиртзаводу близько 25 тис літрів спирту для подальшої реалізації в місті Києві та Чернігівській області. 

Орієнтовна вартість вилученого під час обшуків етилового спирту становить 8 млн грн

Наразі слідство триває.  Встановлюється коло осіб, причетних до нелегального бізнесу.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з детективами ТУ БЕБ м. Києва за оперативного супроводу співробітників ГУ СБУ України в Чернігівській області.