Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Столичні правоохоронці за підтримки Європолу затримали чоловіка за створення дитячої порнографії (ФОТО)

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури м. Києва затримано та повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв дії сексуального характеру стосовно малолітнього, а також займався виготовленням, розповсюдженням та збутом дитячої порнографії за участі малолітньої дитини (ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156, ч. 1, 3 ст. 301-1 КК України).

Правоохоронні органи за результатами опрацювання інформації з бази даних Генерального секретаріату Інтерполу по боротьбі з дитячою сексуальною експлуатацією ICSE та за підтримки Європолу виявили серію медіафайлів, створених на території України, на яких зображено процес сексуальної експлуатації малолітнього хлопчика.

Встановлено, що з 2018 по 2020 рік мешканець Полтавщини неодноразово ґвалтував та вчиняв інші злочинні дії сексуального характеру стосовно сина своєї співмешканки, 2013 року народження. За участі дитини він створював протиправний контент у вигляді фото- та відео матеріалів, які згідно висновку експерта, відносяться до дитячої порнографії. Крім того, чоловік завантажував та зберігав їх в особистій електронній скриньці.

За місцем проживання підозрюваного проведено обшуки, у ході яких вилучено комп’ютерну техніку та жорсткий диск з медіа файлами, що містять дитячу порнографію.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Слідство триває.

Викрито протиправні дії прокуратурою спільно зі Дарницьким управлінням поліції в м. Києві та Департаментом кіберполіції Нацполіції України із залученням відділу підтримки операцій Європолу Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.