Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Створення міжнародного каналу нелегальної міграції – на Буковині судитимуть злочинне угруповання

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, громадянин іноземної країни створив та очолив злочинну групу, яка займалася незаконним переправленням іноземців до країн Європейського Союзу. До складу угруповання залучив двох громадян України – жителів Чернівецької та Черкаської областей. За винагороду у сумі від 3000 до 18000 доларів США організатор обіцяв безперешкодний перетин кордону. Іноземці прибували на територію України офіційно. Їм винаймали житло та готували до подальшого перетину лінії державного кордону, в обхід пунктів пропуску.

Доставляли мігрантів легковим транспортом до прикордонної зони на території Чернівецької області. Висаджували їх неподалік лінії розмежування державного кордону України та Республіки Румунія. Далі у пішому порядку супроводжували до місця незаконного перетину кордону.

Упродовж серпня 2021 року учасники злочинної групи намагалися незаконно переправити через державний кордон України 12 осіб.

Організатор злочинної групи перебуває у міжнародному розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснювалося слідчим управлінням Головним управлінням Нацполіції у Чернівецькій області. Викриття відбувалося спільно зі співробітниками обласного Управління Державної міграційної служби за матеріалами Чернівецького прикордонного загону.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Чернівецької обласної прокуратури