Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Суд задовольнив позов столичної прокуратури про стягнення до бюджету понад 1 млрд гривень з переможця тендеру на реконструкцію Шулявського шляхопроводу

За матеріалами Національного антикорупційного бюро України Київською міською прокуратурою встановлено, що товариство, яке визнано переможцем у відкритих торгах із закупівлі за кошти місцевого бюджету робіт з реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва порушило законодавство у сфері економічної конкуренції.

Антимонопольним комітетом визнано, що переможець торгів і ще одне товариство вчинили під час участі в аукціоні антиконкурентні узгоджені дії, тобто діяли не самостійно, а узгоджували свої дії та не змагались між собою.

На виконання укладеного ще в 2018 році договору з переможцем торгів, останній отримав більше 1 млрд гривень із місцевого бюджету. Проте роботи з реконструкції транспортної розв’язки досі не закінчено.

З огляду на викладене, Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави про визнання недійсними рішення тендерного комітету, договору генерального підряду та застосування відповідних наслідків шляхом стягнення зазначеної суми в дохід держави.

Господарський суд міста Києва 4 червня 2024 року погодився з доводами прокурора та задовольнив позов у повному обсязі.