Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: У нас спільна мета – справедливе правосуддя для кожного

Зустрівся із Головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим, в.о. Голови Вищої ради правосуддя Віталієм Саліховим, Головою Ради суддів Богданом Монічем, Головою Державної судової адміністрації Олексієм Сальніковим, членами Вищої ради правосуддя – Оксаною Блажівською, Дмитром Лук’яновим, Романом Маселком, Інною Плахтій.

Вдячний шановним колегам за можливість у професійному колі обговорити питання здійснення правосуддя в складних умовах воєнного стану.

Наше спільне завдання - координація дій судової гілки влади та правоохоронних органів. Система правосуддя має працювати більш ефективно. А надто, коли мова йде про розслідування та притягнення до відповідальності за воєнні злочини, злочини проти національної безпеки - державну зраду, пособництво агресору, колабораційну діяльність.

Результати цих розслідувань це те, що в першу чергу очікує від нас суспільство і держава Україна. Це і є пріоритетом в нашій роботі.

Окремо зупинились на змінах до законодавства, які також сприяли б ефективній роботі системи правосуддя в умовах воєнного стану. А ще, з актуального – якнайшвидше формування повного складу Вищої ради правосуддя.

У нас з колегами спільні бачення і цілі. В цьому вкотре пересвідчились. І єдина мета – справедливе правосуддя для кожного. Це можливо лише якщо в центрі нашої спільної роботи будуть інтереси людини.

Домовились регулярно зустрічатись в такому або навіть ширшому складі.