Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Судді Горлівського міськсуду днр» повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності

Прокурорами Генінспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру «судді Горлівського міського суду днр» у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, навесні 2014 року діюча суддя одного з районних судів Донецької області зрадила присязі. З власної ініціативи вона вирішила надавати допомогу рф та незаконному державному утворенню «днр» у проведенні протиправної діяльності на шкоду суверенітетові України. А подальшому жінка добровільно надала згоду і була призначена на посаду «судьи Центрально-Городского межрайонного суда г. Горловки днр».

Підозрювана здійснювала правосуддя від імені незаконного державного утворення «днр», протиправно приймала судові рішення. Своїми діями вона надавала допомогу у проведенні підривної діяльності проти України та продовженні окупації частини території.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованому у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.