Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Суддю підозрюють в організації викрадення людини

Заступник Генерального прокурора підписав повідомлення про підозру судді господарського суду за фактом замаху на викрадення людини та організацію незаконного позбавлення волі (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146 КК України). 

За даними слідства, суддя, порушуючи закон, одночасно з виконанням суддівських обов'язків займався підприємницькою діяльністю. Він та його партнер були залучені в аграрний бізнес та отримували від нього прибутки.

Згодом суддя вирішив позбавити свого партнера права власності на сільськогосподарську техніку. Щоб досягти цього, він організував план викрадення партнера. Однак завдяки оперативним діям правоохоронців цей план було викрито.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводить ГСУ ДБР за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора і оперативного супроводу ТУ ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.