Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть 15 жителів Донеччини, які перейшли на бік ворога

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 15 жителів Донеччини за фактами державної зради, колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч. 2, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф в України та окупації частини Донецької області, у тому числі Волноваського району, обвинувачені перейшли на бік ворога.

Вони надавали представникам держави-агресора допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Усі добровільно вступили на службу до незаконного органу влади окупаційної адміністрації рф – так званого «управління фінансів адміністрації Волноваського району днр». За попередньою змовою реалізовували рішення окупаційних органів влади та забезпечували роботу підрозділу органу окупаційної адміністрації в сфері управління фінансами, впроваджуючи бюджетну політику держави-агресора, збір податків, зборів і платежів.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.