Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть 7 учасників злочинної організації, які захоплювали гаражні кооперативи у Києві

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальні акти стосовно сімох учасників злочинної організації.

Їм інкриміновано участь у злочинній організації, підроблення документів та їх використання, а також протиправне заволодіння майном підприємств (ч. 2 ст. 255, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 206-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені підробляли установчі документи суб’єктів господарської діяльності. Таким чином вони фіктивно змінювали керівництво ряду гаражних автокооперативів у Києві та привласнювали об’єкти нерухомості, що перебували у їхньому законному користуванні.

На підставі підроблених документів проведено реєстрацію відповідних змін у державних реєстрах.

У подальшому учасники злочинної організації із застосуванням погроз насильства та пошкодження майна здійснили фізичне захоплення будівель, споруд, земельних ділянок, об’єктів будівництва, що перебували у законному користуванні гаражних кооперативів.

Загалом учасники злочинної організації заволоділи майном на понад 290 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України, оперативний супровід – співробітники Департаменту стратегічних розслідувань НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.