Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть черкащанку, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки м. Черкаси. Їй інкриміновано несанкціоноване поширення інформації про рух та розміщення ЗСУ, виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 62-річна жінка упродовж вересня-жовтня 2023 року у телефонних розмовах зі своїми знайомими виправдовувала російську агресію та очікувала на прихід окупантів до влади.

Вона визнавала правомірність збройної агресії рф та бажала, щоб до Черкас швидше зайшли російські війська. Порівнювала українців з фашистами, яких потрібно знищувати, і захоплювалася взяттям ворогом міст України.

Також обвинувачена збирала й під час телефонних розмов поширювала дані про розташування і кількість військовослужбовців та військової техніки в обласному центрі, результати ракетних ударів ворога по місцевій інфраструктурі.

У «прихильниці руського миру» під час санкціонованого обшуку вилучили мобільний телефон, символіку держави-агресора та футболку з проросійським гаслом.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.