Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть чоловіка, який допомагав ворогу коригувати повітряні атаки на українських захисників у Харкові

Прокурори Харківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Слідство встановило, що на початку квітня 2024 року на харків'янина через месенджер вийшов представник російської спецслужби та запропонував співпрацю. Завдання ворога полягало у зборі та передачі інформації про базування українських військових у Харкові.

Для збору розвідданих обвинувачений обходив територію міста та відслідковував місця базування Сил оборони. Після цього він наносив на Google-мапу геолокації українських військових та надсилав ворогу. Ці дані були необхідні рф для нанесення прицільних ракетних ударів та атак БпЛА по особовому складу українських оборонців.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.