Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть чоловіка, який передавав фсб рф дані щодо позицій підрозділів ЗСУ на Сумщині та виправдовував війну

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Суми за фактами вчинення державної зради та виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Слідство встановило, що уродженець Курської області, який тривалий час проживає на Сумщині та є громадянином України, збирав інформацію розвідувального характеру на виконання завдань свого товариша, який проходить службу в прикордонному управлінні фсб рф по Курській області. 

Обвинувачений, використовуючи засоби конспірації, передавав ворогу дані щодо позицій військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, кількості їхнього особового складу, оборонних укріплень на території м. Суми та Сумського району.

Під час спілкування зі знайомими чоловік з використанням різних аргументів виправдовував збройну агресію рф проти України та переконував співрозмовників у необхідності якомога швидшого знищення всіх українців. Свою антиукраїнську позицію він продовжив навіть після затримання, перебуваючи в слідчому ізоляторі.

В ході обшуку за місцем проживання обвинуваченого правоохоронці вилучили мобільні телефони, за допомогою яких він передавав інформацію фсб рф, заборонену в Україні символіку, паспорт громадянина рф.

Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.