Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть чоловіка, який погрожував підірвати гранату в приміщенні Кабінету Міністрів України

Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який погрожував підірвати гранату у приміщенні Кабінету Міністрів України. Його дії кваліфіковано як незаконне позбавлення волі із застосуванням зброї, захоплення державної будівлі та незаконне зберігання бойових припасів (ч. 2 ст. 146, ст. 341 та ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 4 серпня 2021 року колишній військовослужбовець прийшов до приміщення КМУ на вул. Грушевського та, висмикнувши із бойової гранати РГН запобіжне кільце, повідомив про захоплення будівлі. Він наказав двом працівникам Кабміну перебувати поруч, а співробітникам Управління державної охорони триматися осторонь та не застосовувати зброю.

За результатами перемовин з правоохоронцями за участі іншого військослужбовця чоловік привів гранату у безпечний стан, віддав її працівникам поліції та здався.

Під час досудового розслідування підозрюваний пояснив свої дії гострою реакцією на складні життєві обставини та щиро розкаявся.

За результатом стаціонарної судово-психіатричної експертизи чоловіка визнано осудним. Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Печерського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.