Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть чоловіка, який при окупантах очолював так званий «Фонд майна Херсонської області»


Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Полтави за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1 та ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений приїхав на тимчасово окуповану територію Херсонщини, щоб підтримати дії та рішення країни-агресора.

У червні 2022 року він обійняв посаду так званого «голови Фонду майна Херсонської області».

Обвинувачений забезпечував функціонування незаконно створеного органу при окупаційній владі, приймав працівників на роботу, затверджував положення про структурні підрозділи так званого «Фонду», видавав накази та розпорядження.

Також він незаконно вилучив на одному з підприємств м. Херсона дев'ять нових транспортних засобів. І передав їх представникам збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.