Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть «чорного» нотаріуса, який незаконно зареєстрував право власності на нерухоме майно територіальної громади Києва

Прокури Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно приватного нотаріуса за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї ( ч. 3 ст. 362 КК України).

Розслідуванням встановлено, що «чорний» нотаріус Київського міського нотаріального округу мав доступ до державної інформаційної системи – Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Він безпідставно зареєстрував за приватною особою право власності на нежитлове приміщення комунальної власності загальною площею 770 кв м та вартістю 3,5 млн грн. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.